economie

Beurs Amsterdam gaat rustig kerstperiode in

Door ANP - 23 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag na een rustige handelsdag licht hoger de kerstperiode ingegaan. Ook de andere beurzen in Europa lieten geen opvallende koersuitslagen zien. In de hoofdindex op Beursplein 5 was verzekeraar NN Group de sterkste stijger. Delta Lloyd heeft zijn eerdere verzet tegen een overname door zijn grotere branchegenoot laten varen.

De AEX-index eindigde 0,1 procent in de plus op 482,86 punten. De MidKap klom 0,3 procent naar 684,05 punten. Parijs steeg 0,1 procent, maar Frankfurt daalde 0,1 procent. De graadmeter in Londen, die vrijdag een halve sessie afwerkte, sloot nagenoeg vlak.

NN voerde de AEX aan met een winst van 3,7 procent. Het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden wist Delta Lloyd over de streep te trekken door zijn bod met 2 procent te verhogen naar 5,40 euro per aandeel Delta Lloyd. Daarmee valt de overname aanzienlijk goedkoper uit dan verwacht.