economie

Beurs Amsterdam opent iets hoger

Door ANP - 16 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag licht hoger geopend. Er staat amper belangrijk nieuws op de rol om de handel te sturen. Donderdag werden winsten behaald in Europa, na de renteverhoging door de Federal Reserve een dag eerder.

De Amsterdamse AEX-index noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 477,17 punten. De MidKap klom 0,3 procent tot 670,33 punten. Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 procent.

In de AEX waren geen opvallende stijgers of dalers te zien. Uitzendconcern Randstad verloor 0,2 procent, na bekendmaking van de overname van detacheerder voor de publieke sector BMC ter waarde van 65 miljoen euro.

In de MidKap ging kunstmestbedrijf OCI aan kop met een plus van bijna 4 procent. Kepler Cheuvreux gaat OCI volgen met een koopadvies.