economie

Beurs doet stapje terug na OPEC-rally

Door ANP - 01 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is donderdag iets lager geopend, na de sterke plus van woensdag. Toen kreeg de beurshandel steun van het akkoord van de OPEC om de olieproductie te verlagen. PostNL staat op het Damrak in de belangstelling na een verhoogd overnamebod van het Belgische Bpost.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na aanvang 0,4 procent lager op 455,63 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 652,37 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,6 procent.

In de MidKap sprong PostNL 2,5 procent omhoog tot 4,77 euro. Bpost kondigde woensdagavond aan het bod op PostNL te verhogen naar 5,75 euro per aandeel in contanten en aandelen, met aangepaste voorwaarden. De Belgen spreken van een finaal en verbeterd bod. PostNL is het nieuwe voorstel nu aan het bestuderen.