economie

Beurzen Azië wachten op rentebesluit VS

Door ANP - 14 december 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is woensdag nagenoeg vlak de handel uitgegaan. Ook elders in Azië bleven de graadmeters overwegend dicht bij huis. Beleggers deden rustig aan in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit later op de dag. De verwachting daarbij is dat de Federal Reserve de rente zal verhogen.

De Nikkei-index in Japan eindigde de sessie een fractie boven de slotstand van dinsdag, op 19.253,61 punten. Beleggers in Japan verwerkten onder meer cijfers over de industriële productie. Die bleek in oktober te zijn gestabiliseerd ten opzichte van een maand eerder.

De Kospi in Seoul ging 0,1 procent vooruit, terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,4 procent hoger stond. In Sydney won de All Ordinaries 0,7 procent.

Gokbedrijf Tatts Group was op de Australische beurs een opvallende winnaar met een winst van ruim 8 procent. Een consortium van bedrijven, waaronder Morgan Stanley en investeerder KKR, biedt omgerekend 5,1 miljard euro voor de onderneming. Daarmee ontstaat mogelijk een biedingsstrijd om Tatts met Tabcorp Holding, dat eerder al een belang van 10 procent nam in het gokbedrijf.