economie

Bonden bang voor banen bij Delta Lloyd en NN

Door ANP - 23 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vakbonden vrezen dat bij het samengaan van verzekeraars NN Group en Delta Lloyd opnieuw veel banen verloren gaan. Zonder de fusie zou de werkgelegenheid bij beide bedrijven de komende jaren echter ook zeker verder afnemen.

,,We zien een enorme consolidatieslag in de sector”, concludeerde voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. ,,Het is de enige manier voor verzekeraars om nog het hoofd boven water te houden. Daarbij grijpt de automatisering om zich heen, waardoor het personeel de dupe is.”

CNV Vakmensen vreest dat zo’n 1000 à 1500 banen verloren gaan bij de fusie, die over vier jaar voor zeker 150 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Zonder het samengaan van de bedrijven zou de werkgelegenheid echter ook in gevaar zijn door de moeilijke marktomstandigheden in de verzekeringssector en de automatisering.

Beide ontwikkelingen zorgden de afgelopen tijd al voor omvangrijke reorganisaties in de financiële sector. Zo kondigden afgelopen weken Achmea en SNS forse banenverliezen aan, nadat eerder dit jaar al ING en ABN AMRO met ingrepen kwamen. Ook bij Rabobank wordt stevig gesaneerd.