economie

Bonden over tot productieverlaging bij Shell

Door ANP - 09 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Werknemers van Shell in Pernis en Moerdijk verlagen vrijdagmiddag voor onbepaalde tijd de productie. Daarnaast leggen werknemers van de dagdienst van 13.00 tot 15.00 uur het werk neer op de locatie Pernis, laten de vakbond FNV en CNV in een gezamenlijke verklaring weten.

Met de acties willen de werknemers hun eisen voor koopkracht en loopbaanperspectief kracht bij zetten. Vorige week werd het werk ook al een aantal keer kort onderbroken. De gecontroleerde productieverlaging is een nieuw drukmiddel in de strijd voor een nieuwe cao.

De bonden verschillen met Shell van mening over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Shell benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.