economie

Boskalis zet Fugro lager op Damrak

Door ANP - 13 december 2016

AMSTERDAM (AFN) – De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag kort na de openingsbel iets boven de slotstand van een dag eerder. Elders in Europa bleven graadmeters ook dicht bij huis. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve later deze week. In Amsterdam ging het aandeel Fugro onderuit.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 471,23 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 665,07 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 0,2 procent hoger.

Fugro was in de MidKap met een verlies van 5,9 procent veruit de sterkste daler. Boskalis (min 0,6 procent) bouwde zijn belang in Fugro verder af, nadat het eerder juist aandrong op intensieve samenwerking. Dat leidde tot speculaties op een volledige overname van Fugro, dat zelf van meet af aan de boot afhield. Eerder had Boskalis nog circa 29 procent van de stukken Fugro in handen.