economie

Bpost legt bod op PostNL voor aan AFM

Door ANP - 02 december 2016

BRUSSEL (ANP) – Bpost legt zijn overnamebod op PostNL op 30 januari voor aan de Autoriteit Financiële markten (AFM). Het Belgische postbedrijf laat in een verklaring weten de verwachting te hebben er voor die tijd met de Nederlandse branchegenoot uit te zijn.

Het Belgische bedrijf probeert PostNL al enige tijd te verleiden tot een krachtenbundeling, vooralsnog zonder succes. Een formeel bod is nog niet ingediend, maar de Belgen hebben wel al meerdere keren een voorstel tot een bod neergelegd.

Enkele grootaandeelhouders van PostNL voerden eerder op de dag de druk op het bestuur van het Nederlands postbedrijf op. Ze willen dat het concern in onderhandeling gaat met Bpost over het woensdagavond gepubliceerde, verbeterde voorstel.