economie

Brexit raakt groei Britse bedrijven nog niet

Door ANP - 04 december 2016

LONDEN (ANP) – De omzetgroei in het Britse bedrijfsleven houdt aan, ondanks alle onzekerheid als gevolg van het brexit-referendum van afgelopen zomer. Dat blijkt uit onderzoek waarvan ondernemersorganisatie CBI de resultaten zondag heeft gepubliceerd.

De cijfers van CBI zijn gebaseerd op onderzoek onder ruim zevenhonderd bedrijven. Met name ondernemingen die sterk op consumenten zijn gericht, deden in de drie maanden tot en met november goede zaken. Industriële firma’s rapporteerden over het algemeen wel een wat tragere groei.

De Britten kozen eind juni in een referendum voor een toekomst buiten de Europese Unie. Daardoor zal het land met al zijn handelspartners nieuwe afspraken moeten maken. Dat zorgt voor veel onzekerheid over de economische vooruitzichten, met name op de langere termijn.