economie

Britse pilotenstakingen dreigt met Kerst

Door ANP - 19 december 2016

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Vakbonden en vertegenwoordigers van British Airways (BA) doen maandag een nieuwe poging een staking van piloten en cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij te voorkomen. Zij dreigen met een staking tijdens de kerstdagen, die duizenden reizigers zou treffen.

De klagers eisen onder meer loonsverhoging en betere arbeidsomstandigheden. Komt BA niet over de brug dan leggen 4500 personeelsleden op luchthaven Heathrow op 25 en 26 december het werk neer.

De mogelijke staking bij BA is niet de enige die dreigt in het land. Ook bij de spoorwegen, de post en bagageafhandeling op luchthavens zijn werkonderbrekingen aanstaande. Volgens de Britse regering is het doel van de stakingen niet zozeer om werkgevers in beweging te krijgen, maar om te protesteren tegen het overheidsbeleid.