economie

CNV: looneis ruim boven inflatie

Door ANP - 13 december 2016

UTRECHT (ANP) – Vakbond CNV zet komend jaar in op loonsverhogingen die het peil van de inflatie ruimschoots overstijgen. Op die manier stijgt de koopkracht, wat gunstig uitpakt voor de Nederlandse economie, stelde de bond dinsdag.

CNV noemt het ,,delen in de economische groei, investeren in scholing en een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt” als de belangrijkste speerpunten bij onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden in 2017. In dat kader zet de bond in op afspraken over een individueel ontwikkelingsbudget in elke cao. ,,Dat budget moet ook als iemand van baan verandert, worden meegenomen en niet toevallen aan de werkgever”, aldus arbeidsvoorwaardencoördinator Arend van Wijngaarden.

Verder wordt onder meer ingezet op minimumtarieven voor zzp’ers in cao’s. Daarmee kan volgens de bond meer zekerheid worden gecreëerd voor mensen die nu alleen met een flex-contract aan het werk kunnen.