economie

Consumentenorganisaties vrezen hogere belnota

Door ANP - 02 december 2016

BRUSSEL (ANP) – Het afschaffen van de roamingtarieven waardoor telefoonkosten in EU-landen vanaf 15 juni gelijk zijn aan die in eigen land, dreigt consumenten op hogere kosten te jagen. Daarvoor vreest de Europese koepel van consumentenorganisaties BEUC. Die stelt dat de lidstaten de beloftes aan de Europese telefoongebruiker saboteren.

De EU-telecomministers bereikten vrijdag in Brussel overeenstemming over de prijzen die de telecombedrijven elkaar mogen berekenen voor het gebruik door buitenlanders van hun netwerken. Die zijn volgens BEUC echter zo hoog dat providers de nationale tarieven zouden kunnen verhogen of hun klanten beperkingen opleggen.

Nederland is er ook niet gelukkig mee en hoopt dat de voorgestelde prijzen onder druk van het Europees Parlement omlaag gaan zodat de consument daadwerkelijk kan roamen tegen een gunstig binnenlands tarief zonder dat de providers die opschroeven.