economie

Delta Air Lines blijft groeien met rem erop

Door ANP - 15 december 2016

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines voert de capaciteit komend jaar met 1 procent op. Dat is de traagste groei van het stoelaanbod in drie jaar tijd. Het bedrijf hoopt daarmee de overcapaciteit en bijbehorende druk op de ticketprijzen te verminderen, liet het donderdag weten op een bijeenkomst met investeerders.

De Amerikaanse samenwerkingspartner van KLM zette in de tweede helft van dit jaar ook al een rem op de eigen groei, vooral op vluchten van en naar Europa. Directe aanleiding was het brexit-referendum in Groot-Brittannië, maar ook aanhoudende prijsdruk speelde een rol.

Delta gaat er wel vanuit dat volgend jaar een einde komt aan de daling van de omzet. Die kentering is volgens het bedrijf nu al zichtbaar. Aan de andere kant zullen de uitgaven aan personeel en brandstof toenemen, denkt topman Ed Bastian.