economie

DELTA moet netwerkbedrijf Enduris verkopen

Door ANP - 14 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het financieel geplaagde Zeeuwse energiebedrijf DELTA moet zijn gezonde netwerkbedrijf Enduris aan een externe partij gaan verkopen om uit de problemen te komen. Dat hebben het kabinet en de aandeelhouders gezamenlijk geconcludeerd, nadat een aantal andere oplossingen niet haalbaar zijn gebleken. Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De afgelopen tijd zijn meerdere scenario’s onderzocht. Een reddingsplan waarbij DELTA het lucratieve netwerkbedrijf Enduris en zijn aandeel in waterbedrijf Evides zou verkopen aan een nieuw op te richten Zeeuws nutsbedrijf haalde het niet. De bijdrage die de aandeelhouders van DELTA, waaronder gemeenten, hierbij zelf zouden moeten leveren, ging hun financiële draagkracht te boven.