economie

Europese beurzen starten week rustig

Door ANP - 19 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn maandag zonder grote uitslagen geopend. De agenda voor beleggers is in de laatste volledige handelsweek van 2016 vrijwel leeg, waardoor de balans van het jaar langzamerhand lijkt te kunnen worden opgemaakt.

In Amsterdam stond de AEX-index in de eerste minuten 0,1 procent in de plus op 477,96 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 675,70 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs leverden daarentegen 0,1 tot 0,4 procent in.

Bouwbedrijf Heijmans won ruim 4 procent aan het Damrak. Het geplaagde bedrijf meldde vrijdag nabeurs de voorlopige gunning van een stevige opdracht van netwerkbeheerder TenneT. Het project kan Heijmans zo’n 120 miljoen euro opleveren.