economie

Geen stakingen bij Lufthansa met kerst

Door ANP - 16 december 2016

FRANKFURT (ANP/RTR) – Piloten van Lufthansa zullen zeker tot het einde van januari geen actie meer voeren. De Duitse luchtvaartmaatschappij en pilotenbond Vereinigung Cockpit (VC) zijn het eens geworden over de inzet van een bemiddelaar. Die krijgt tot eind volgende maand de tijd voor een oplossing in het conflict over salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van het bedrijf.

De afgelopen tijd voerden de vliegers van Lufthansa op grote schaal actie. Zes stakingsdagen in november leidden tot overlast voor in totaal enkele honderdduizenden passagiers die hun vlucht geannuleerd zagen worden. Lufthansa schatte de schade op zo’n 100 miljoen euro.

Lufthansa is van mening dan de kosten verder omlaag moeten omdat Lufthansa anders de concurrentieslag in de Europese luchtvaart verliest. De piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.