economie

Gemalto schittert in positieve AEX

Door ANP - 09 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is vrijdag na een relatief kalme sessie met winst de handel uitgegaan. Daarmee werd voor de tweede dag op rij het jaarrecord voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter aangescherpt. Gemalto was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen nadat het een grote overname aankondigde.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een winst van 0,7 procent op 469,77 punten. De MidKap kreeg er 0,3 procent bij op 664,67 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,6 procent.

Gemalto zag zijn beurswaarde 6,3 procent stijgen. De digitaal beveiliger maakte bekend het onderdeel Identity Management Business over te nemen van het Amerikaanse industriële conglomeraat 3M. Het bedrijf betaalt daarvoor 850 miljoen dollar. Kenners spreken van een een strategisch goede overname tegen een mooie prijs. Société Générale verhoogde zijn beleggingsadvies voor Gemalto.