economie

Gewipte topman sleept Tata voor de rechter

Door ANP - 20 december 2016

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) – Voormalig Tata-topman Cyrus Mistry sleept zijn voormalige werkgever als verwacht voor de rechter. De stap van Mistry volgt een dag nadat hij zijn bestuursfuncties bij zes beursgenoteerde Tata-ondernemingen had neergelegd. Voordat hij daar de deur definitief achter zich dichttrok, waarschuwde hij al voor gerechterlijke stappen.

Met de gang naar de rechter krijgt de soap rondom het vertrek van Mistry een verder vervolg. De topman werd in oktober ontslagen door zijn voorganger Ratan Tata, een telg uit de oprichtersfamilie, die vervolgens het roer overnam. Sinds het ontslag van Mistry gaan de partijen rollebollend over straat.

Mistry gaf dinsdag aan zijn strijd voor meer openheid bij Tata voort te zullen zetten. Vooral de benoeming van Ratan Tata als zijn opvolger riep bij hem vraagtekens op.