economie

Hogere koersen op beurs Tokio

Door ANP - 16 december 2016

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is vrijdag met winst gesloten. De zwakkere yen zorgde voor steun aan de beurshandel in de Japanse hoofdstad. Nintendo ging omlaag na de lancering van zijn nieuwe mobiele spelletje Super Mario Run voor de iPhone.

De Nikkei-index sloot met een plus van 0,7 procent op 19.401,15 punten. De yen is naar het laagste niveau gezakt in tien maanden ten opzichte van de dollar, nadat de Amerikaanse Federal Reserve aangaf volgend jaar de rente sneller te kunnen verhogen dan eerder gedacht.

Nintendo lanceerde het mobiele spelletje Super Mario Run voor spelers met een iPhone en Nintendo hoopt op een vergelijkbaar succes als met Pokémon Go. Beleggers leken wat voorzichtiger, het aandeel verloor ruim 4 procent.

Elders in het Verre Oosten waren de koersuitslagen beperkt. De Hang Seng in Hongkong ging tussentijds licht omhoog. De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent daalde.