economie

Iets lagere opening op Wall Street

Door ANP - 22 december 2016

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten zijn donderdag met lichte verliezen aan de handel begonnen. Beleggers verwerken cijfers over onder meer de economische groei in het derde kwartaal en de orders voor duurzame goederen in november.

De Dow-Jonesindex zakte in de vroege handel iets verder weg van de mijlpaal van 20.000 punten, die de laatste dagen steeds net niet werd bereikt. De hoofdgraadmeter stond 0,1 procent lager op 19.927 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2260 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde ook 0,2 procent, tot 5462 punten.

De Amerikaanse economie groeide in het derde kwartaal met 3,5 procent. Dat is sterker dan de 3,2 procent die eerder op basis van voorlopige data was gemeld. Producenten van duurzame goederen zagen hun orderontvangst vorige maand met 4,6 procent afnemen, iets minder sterk dan verwacht.