economie

Italiaans kabinet praat over redding banken

Door ANP - 19 december 2016

ROME (ANP/BLOOMBERG) – Het Italiaanse kabinet is maandagavond bijeengekomen om het parlement om steun te vragen voor een verhoging van de staatsschuld om noodlijdende banken te redden. Dat meldt een overheidsfunctionaris.

Het reddingsplan voor Monte dei Paschi di Siena en andere banken zou alleen worden ingezet als het echt nodig is. De bespreking is een voorbereiding om een eventuele redding mogelijk te maken.

Eerder lekte al uit dat Italië een bedrag van 15 miljard euro in gedachten heeft om banken bij te staan. Monte dei Paschi is op dit moment nog bezig met een eigen reddingsplan, waarvoor het 5 miljard euro bijeen probeert te sprokkelen. De verwachtingen over de kans van slagen van dat plan zijn somber.