economie

Jarig DFDS trakteert personeel op aandelen

Door ANP - 16 december 2016

KOPENHAGEN (ANP) – DFDS trakteert zijn ruim 7000 werknemers vanwege het 150-jarig bestaan van de onderneming op een pakket aandelen. Volgens de Deense cruise- en veerbootmaatschappij geldt het cadeau voor ieder personeelslid die voor 1 december in dienst was van DFDS en voor minstens 24 uur per week op de loonlijst staat.

Fulltimers kunnen toezien op een pakket ter waarde van circa 1200 euro, hetgeen gelijk staat aan dertig aandelen. Parttimers krijgen aandelen in verhouding naar het aantal uren dat zij werken. Volgens topman Niels Smedegaard van DFDS is het weinig organisaties gegeven om hun 150-jarige jubileum te vieren, en in het bijzonder in een jaar waarin het bedrijf waarschijnlijk het beste resultaat ooit boekt.

De aandelen blijven gedurende de komende drie jaar bevroren. Daarna kunnen ze door werknemers eventueel worden verkocht. De totale waarde van de uitgegeven aandelen bedraagt omgerekend krap 9,5 miljoen euro.