economie

J&J toch weer in de markt voor Actelion

Door ANP - 21 december 2016

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson (J&J) voert exclusieve gesprekken voor een overname van het Zwitserse farmacieconcern Actelion. Daarmee krijgt de overnamesoap rond Actelion een even nieuwe als verrassende wending, aangezien de partijen er eerder niet uitkwamen en gesprekken werden stopgezet.

J&J zou eerder naar verluidt meer dan 27 miljard dollar willen betalen voor Actelion. Maar de Amerikaanse onderneming concludeerde half december nog dat er geen mogelijkheid bestond dat een overeenkomst zou worden gesloten die een ,,adequate waarde” zou opleveren voor haar aandeelhouders. Daarop zou Actelion nog wel gesprekken voeren met de Franse farmaceut Sanofi.

J&J benadrukte woensdag dat de gesprekken die nu worden gevoerd niet automatische betekenen dat ook overeenstemming wordt bereikt. De partijen gaven geen verdere details.