economie

Kamp: economie verder versterken

Door ANP - 13 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Henk Kamp van Economische Zaken is niet verrast door de positieve economische vooruitzichten die het Centraal Planbureau (CPB) schetst in zijn decemberraming. ,,De seinen van de Nederlandse economie staan al een tijd op groen. Deze positieve vooruitzichten van het CPB liggen dan ook in de lijn der verwachting”, aldus Kamp, die de economie verder wil versterken.

Kamp stelt dat de gunstige cijfers aantonen aan dat het loont om in moeilijke tijden inspanningen te leveren om de economische structuur te versterken. ,,Maar vooral tonen ze de veerkracht van de ondernemers in dit land”.

Volgens de minister is het nu zaak om de economie verder duurzaam te versterken. ,,Dat kan door de energietransitie te versnellen, te investeren in innovatie en maatregelen te nemen die de arbeidsproductiviteit verhogen,” zegt Kamp.