economie

Kamp ziet ‘goede toekomst zelfstandig PostNL’

Door ANP - 05 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet ziet een ,,goede toekomst voor een zelfstandig PostNL”. Dat zei minister Henk Kamp (Economische Zaken) maandag in een debat in de Tweede Kamer. Hij herhaalde een overname van PostNL door het Belgische Bpost niet logisch te vinden. Maar het kabinet gaat geen aandelen nemen in het Nederlandse bedrijf om invloed te hebben op de overname, zei Kamp.

Het bestuur van PostNL en de aandeelhouders moeten reageren op het bod van de Belgen, zei Kamp. In de Kamer bestaat daar veel weerstand tegen. Volgens de minister komt er binnen ,,enkele dagen” een reactie van PostNL op het nieuwe voorstel van het Belgische bedrijf, dat al maanden probeert te komen tot een krachtenbundeling met de Nederlanders.