economie

Kleding was in jaren niet zo goedkoop

Door ANP - 09 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De prijzen van kleding zijn in Nederland de afgelopen jaren sterk gedaald dankzij de enorme import uit Azië. Daardoor was kleding vorig jaar goedkoper dan op enig moment in de voorafgaande tien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Het overgrote deel van de kleding die in Nederlandse winkels hangt komt uit Azië, aldus het CBS. Die kleding wordt goedkoop ingekocht en kan dus ook tegen lage prijzen worden verkocht. Daardoor zakte de prijs van kleding tussen 2013 en 2015 met bijna 4 procent.

Azië speelt ook een dominante rol in de import van kleding in de hele Europese Unie. Europa importeerde vorig jaar voor 81 miljard euro aan kleding en daarvan kwam ruim driekwart uit Azië.