economie

Klein verlies voor AEX

Door ANP - 14 december 2016

AMSTERDAM (AFN) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een klein verlies aan de handelssessie begonnen. Ook elders in Europa gingen graadmeters omlaag. De markten zijn in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten. Alom wordt verwacht dat de Federal Reserve de rente verder zal verhogen, na een eerdere rentestap precies een jaar geleden.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 472,48 punten. De MidKap stond vlak op 668,61 punten. De indices in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,5 procent in. De Fed komt overigens pas na de slotbel in Amsterdam met zijn rentebesluit naar buiten. Mogelijk wordt uit de toelichting meer duidelijk over het tempo waarin de rente de komende twee jaar verder wordt verhoogd.

Ahold Delhaize was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een winst van 2 procent. Het supermarktconcern profiteerde van adviesverhogingen bij Goldman Sachs en Raymond James. Was- en levensmiddelenconcern Unilever sloot de rij met een verlies van 1 procent.