economie

Kleine uitslagen op Europese beurzen

Door ANP - 06 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag kort na de openingsbel iets onder de slotstand van maandag. Ook elders in Europa bleven de belangrijkste graadmeters dicht bij huis. Beleggers reageerden onder meer op veel beter dan verwachte cijfers over de Duitse fabrieksorders. Het cijfer wijst op een sterkere groei van de Duitse economie in het vierde kwartaal, na de zwakte in het derde kwartaal.

De AEX stond na een paar minuten handelen 0,1 procent lager op 454,10 punten. De MidKap zakte 0,1 procent tot 649,82 punten. In Londen en Parijs gingen de graadmeters 0,2 procent achteruit. Frankfurt stond vlak.

In de AEX posteerde ABN AMRO zich met een winst van 0,2 procent nog net bij de stijgers. De bank maakte bekend zijn private banking-activiteiten in Azië en het Midden-Oosten te verkopen en verwacht daarbij een aanzienlijke boekwinst te realiseren. Altice was koploper in de hoofdindex met een winst van 1,1 procent. SBM Offshore (min 0,7 procent) sloot de rij.