economie

Lagarde schuldig aan nalatigheid

Door ANP - 19 december 2016

PARIJS (ANP/DPA/RTR) – Voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is schuldig bevonden in een rechtszaak tegen haar. De zestigjarige Lagarde krijgt geen straf, besloot de rechtbank maandag.

Lagarde stond voor de rechter wegens nalatigheid. Ze zou in 2008 als Frans minister van Financiën en Economische Zaken niet hebben ingegrepen bij een compensatieregeling voor zakenman Bernard Tapie. Hij kreeg indertijd 400 miljoen euro van de staatsbank Crédit Lyonnais na een geschil over de verkoop van zijn meerderheidsaandeel in de Duitse sportfirma Adidas.

De IMF-voorzitter was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Ze was volgens haar advocaat eerder al teruggevlogen naar Washington, waar het IMF zetelt.