economie

Lager begin Amsterdamse beurs

Door ANP - 02 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is vrijdag lager aan de laatste handelsdag van de week begonnen. Beleggers kijken vooral uit naar het belangrijke banenrapport uit de Verenigde Staten dat later op de dag verschijnt. Ook sorteren ze voor op het Italiaanse referendum dat komend weekend wordt gehouden. Verder is er weinig nieuws om de handel richting te geven.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 1 procent in het rood op 448,90 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 647,50 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 1 procent.

In de hoofdindex was vastgoedfonds Unibail-Rodamco de enige winnaar met een plus van 0,7 procent, na een adviesverhoging door Barclays. Maritiem dienstverlener SBM Offshore stond onderaan bij de hoofdfondsen met een min van 2 procent.