economie

Meer omzet, kleiner verlies voor HEMA

Door ANP - 08 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – HEMA heeft de omzet in het derde kwartaal met een kleine 3 procent zien oplopen tot 301 miljoen euro. De groei is zowel te danken aan nieuwe winkels als aan stijgende verkopen in bestaande vestigingen, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Vooral kleding, huishoudelijke artikelen en verzorgingsproducten gingen vlotter over de toonbank. Met eten en drinken behaalde HEMA juist minder omzet. Het bedrijf leed opnieuw een nettoverlies, maar dat was met 1,6 miljoen euro wel stukken kleiner dan een jaar eerder. Toen kwam HEMA onder de streep 28,8 miljoen euro tekort.

,,We hebben wederom een goed kwartaal achter de rug, ondanks het buitengewoon warme weer in september”, zei topman Tjeerd Jegen. Hij wees erop dat het voor eenmalige posten geschoonde bedrijfsresultaat op jaarbasis met een derde is toegenomen tot 31,3 miljoen euro.