economie

Metaalfondsen gaan niet korten op pensioenen

Door ANP - 30 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Pensioenfonds van de Metalektro (PME) hoeft volgend jaar niet op de pensioenen te korten. Dat kondigde het fonds vrijdagmiddag aan. PME benadrukte daarbij dat evenmin in de pensioenopbouw van werkenden wordt gesneden.

Eerder op de dag liet PMT, het andere grote metaalfonds, al weten dat een verlaging van de pensioenuitkering in 2017 niet nodig is. Bij beide fondsen dreigden onlangs nog ingrepen omdat hun financiële situatie zich rond een kritiek niveau bevond. Maar door de stijgende rente en gunstige omstandigheden op de aandelenmarkten zijn ze er afgelopen maand beter voor komen te staan.

PME-voorzitter Eric Uijen wees er wel dat een en ander niet betekent dat de lastige periode voor zijn fonds nu meteen voorbij is: ,,Onze dekkingsgraad is nog steeds onder de 105 procent, dus we zitten nog steeds in een herstelperiode. Ook de komende jaren blijft het daarom spannend.”