economie

Metro voorspelt bescheiden omzetgroei

Door ANP - 14 december 2016

DÜSSELDORF (ANP) – Het Duitse winkel- en groothandelsconcern Metro ziet komend jaar ruimte voor een bescheiden groei van de omzet en winst, na een boekjaar waarin de verkopen nagenoeg stabiel bleven. Dat maakte de eigenaar van onder meer Media Markt en Makro woensdag bekend.

Metro liet in oktober al weten dat de vergelijkbare omzet in het eind september afgesloten boekjaar nagenoeg gelijk was aan die van een jaar eerder. De totale opbrengsten kwamen uit op 58,4 miljard euro. Onder de streep bleef 599 miljoen euro over, ruim 10 procent minder dan in het voorgaande boekjaar. Afgezien van eenmalige posten is de winst juist iets toegenomen.

Eerder dit jaar maakte Metro bekend dat het zich wil opsplitsen. De groothandels- en levensmiddelentak wordt losgekoppeld van de elektronicawinkels van Media-Saturn. Medio 2017 moet dat proces zijn afgerond.