economie

Miljoenen extra voor innovatie

Door ANP - 15 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Innovatieve ondernemers, ook starters, kunnen dit jaar een beroep doen op nog eens tientallen miljoenen euro’s. Investeerders trekken, geruggensteund door leningen van het kabinet, 41 miljoen euro extra voor hen uit. Voor het eerst gaat er ook geld naar vernieuwende initiatieven in de gezondheidszorg die gebruik maken van ict.

De samenwerking tussen het ministerie van Economische Zaken (EZ) en investeerders bestaat al tien jaar, maar groeit nog flink. Ze hebben dit jaar samen nog eens zeven nieuwe investeringsfondsen in het leven geroepen. Daaronder zijn onder meer een fonds voor vernieuwende landbouwondernemingen en dus eentje voor e-health.

Minister Henk Kamp is verguld met de vlucht die de regeling neemt. Hij wijst erop dat Nederland in sommige ranglijstjes voor het eerst ,,Europees innovatieleider” is.