economie

Monte dei Paschi begint aandelenuitgifte

Door ANP - 18 december 2016

SIENA (ANP/BLOOMBERG) – De Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena begint maandag met het aanbieden van aandelen als onderdeel van een reddingsplan. Dat meldde de bank zondag.

De noodlijdende bank moet voor het einde van het jaar 5 miljard euro bijeen hebben gesprokkeld om een redding door de Italiaanse overheid te voorkomen. Rome heeft naar verluidt 15 miljard euro op de plank liggen voor de Monte dei Paschi en een paar kleinere banken. Zonder hulp lijkt een ondergang van de bank onvermijdbaar. Dit kan vervolgens ook andere banken in gevaar brengen.

De aandelenuitgifte loopt tot en met donderdag. De bank verstrekte geen details over het aanbod. De prijs per aandeel en de omvang van de uitgifte hangen volgens ingewijden af van de interesse vanuit de markt en van de uitkomsten van een programma om schulden voor aandelen te ruilen.