economie

‘Monte dei Paschi haalt kapitaaldoel niet’

Door ANP - 22 december 2016

SIENA (ANP) – De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena lijkt er niet in te slagen een interventie door de Italiaanse overheid te voorkomen. De Italiaanse regering neemt daarom volgens Italiaanse media mogelijk donderdag al een besluit over een ingreep.

Het aandelenplan waarmee de oudste bank ter wereld zijn kapitaalprobleem wilde oplossen heeft tot op heden ongeveer 2 miljard euro opgeleverd. Het doel van 5 miljard euro blijft daarmee ver weg, terwijl woensdag al bleek dat het geld bij Monte dei Paschi sneller opraakt dan eerder nog werd gedacht.

Volgens de Italiaanse krant La Stampa praat de Italiaanse regering donderdagavond over een mogelijke nationalisering, waarbij de overheid volgens ingewijden een belang van minstens 50 procent in de bank zou nemen.