economie

Monte Paschi wil meer tijd ECB voor steun

Door ANP - 07 december 2016

SIENA (ANP/BLOOMBERG) – De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena heeft de Europese Centrale Bank (ECB) meer tijd gevraagd om zijn geplande kapitaalinjectie van 5 miljard euro afgerond te krijgen.

Monte Paschi wil dat de deadline voor de kapitaalverhoging door de ECB wordt verschoven van 31 december naar 20 januari. Door de politieke onzekerheid in Italië na het referendum op zondag is het reddingsplan voor de bank op losse schroeven komen te staan. Diverse belangrijke investeerders zouden eerst willen afwachten hoe de politieke situatie in Italië zich ontwikkelt voordat ze Monte Paschi te hulp schieten.

Inmiddels zou de Italiaanse overheid overwegen om Monte Paschi te redden, mocht steun van private investeerders uitblijven. Het aandeel schoot woensdag omhoog op de beurs in Milaan dankzij dit bericht.