economie

Nederland en Oostenrijk samen tegen tolplan

Door ANP - 01 december 2016

BRUSSEL (ANP) – Nederland en Oostenrijk stappen gezamenlijk naar de Europese rechter als het Duitse tolplan doorgaat. Ook als de Europese Commissie akkoord zou gaan met de voorwaarden die de Duitse tolheffing op de snelwegen mogelijk maakt, nemen Den Haag en Wenen daar geen genoegen mee.

Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) donderdag in Brussel met haar Oostenrijkse ambtgenoot Jörg Leichtfried afgesproken. België en Denemarken sluiten zich mogelijk aan bij dat initiatief, zei Schultz na afloop van een vergadering van de EU-ministers tegen het ANP.

Volgens Duitse bronnen is een akkoord op handen tussen de Duitse verkeersminister Alexander Stobrindt en EU-commissaris Violeta Bulc (Vervoer) over de ‘Maut’. ,,Dat zijn zorgelijke geluiden”, aldus Schultz.

Stobrindt en Bulc geven om 18.30 uur een persconferentie.