economie

Nikkei eindigt 2016 nagenoeg vlak

Door ANP - 30 december 2016

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag met een miniem verlies gesloten. Daarmee eindigde de toonaangevende Nikkei-index het turbulente beursjaar 2016 op nagenoeg hetzelfde niveau als 2015.

De Nikkei sloot vrijdag met een verlies van 0,2 procent op 19.114,37 punten. De hoofdgraadmeter in Tokio staat daardoor bij de jaarwisseling 0,4 procent boven de slotstand van 2015. Die nagenoeg vlakke stand betekent wel een aanzienlijk herstel ten opzichte van het dieptepunt dat halverwege het jaar werd bereikt. Eind juni stond de Nikkei nog ruim 20 procent onder de eindstand van vorig jaar.

De beurs in Sydney leverde op de laatste handelsdag van het jaar 0,6 procent in, terwijl de Hang Seng in Hongkong in de middaghandel 1 procent in de plus stond. In Seoul werden de boeken van dit jaar donderdag al gesloten.