economie

Nikkei op hoogste stand van het jaar

Door ANP - 09 december 2016

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is vrijdag op de hoogste stand van het jaar gesloten, gestuwd door de winsten die een dag eerder werden geboekt in Europa en New York. Er werd ook door Japanse beleggers positief gereageerd op de beleidsbeslissingen van de Europese Centrale Bank (ECB).

De Nikkei-index sloot met een winst van 1,2 procent op 18.996,37 punten. Bij de bedrijven was Nintendo een winnaar met een plus van 3,7 procent in aanloop naar de lancering van het spelletje Mario Run voor de iPhone volgende week.

De Hang Seng in Hongkong ging in de tussentijdse handel 0,5 procent omlaag. De Chinese overheid kwam met cijfers naar buiten over de inflatie en producentenprijzen. Daaruit bleek dat de prijzen die Chinese fabrikanten voor hun producten vragen vorige maand zijn gestegen in het sterkste tempo sinds eind 2011.

In Seoul zakte de Kospi 0,4 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent steeg.