economie

Olieprijs loopt verder op

Door ANP - 01 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De olieprijs liep donderdag in de ochtendhandel verder op, na de enorme sprong van woensdag. Oliehandelaren blijven positief over de deal die olieproducenten hebben gesloten over de verlaging van hun productie.

De leden van oliekartel OPEC spraken woensdag af hun productie met ongeveer 4 procent in te perken. Daarnaast kregen zij de toezegging van olielanden buiten het kartel, zoals Rusland, dat zij ook minder olie zullen oppompen. Die deal joeg de olieprijs woensdag met zo’n 9 procent omhoog.

Donderdagochtend liep de prijs van Amerikaanse olie nog eens met bijna 1 procent op, naar 49,90 dollar per vat. Brent werd 1 procent duurder bij 52,36 dollar per vat.

De prijs van Brent, maatgevend voor olie uit Europa en het Midden-Oosten, nadert nu weer het niveau van vorige maand. Toen werd kortstondig het hoogste peil in een jaar bereikt.