economie

Ondernemingsraad daagt KLM voor rechter

Door ANP - 09 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De ondernemingsraad van KLM stapt naar de rechter in verband met het besluit van de luchtvaartmaatschappij om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen minder cabinepersoneel in te zetten. De zaak dient volgende week donderdag bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Dat bevestigden zowel KLM als het hof vrijdag na een bericht van het Financieele Dagblad (FD).

KLM vliegt sinds eind oktober op circa vier op de tien lange vluchten met een steward of stewardess minder. Die maatregel nam het bedrijf omdat het niet lukte met de vakbonden tot afspraken te komen over andere manieren om kosten te besparen. De or is naar de rechter gestapt omdat zij meent dat KLM het medezeggenschapsorgaan daarbij om advies had moeten vragen.