economie

Ontevreden NS’ers plannen werkonderbreking

Door ANP - 29 december 2016

UTRECHT (ANP) – Boze treinmachinisten en conducteurs zijn van plan op woensdag 11 januari een ‘landelijk groot werkoverleg’ te houden in Utrecht. Ze leggen waarschijnlijk aan het begin van de middag het werk enige tijd neer, uit onvrede met onder meer de nieuwe dienstregeling.

Een woordvoerder van de machinisten verwacht ,,een veelvoud” van de 400 à 500 NS’ers die meededen aan het vorige groot werkoverleg, eind oktober in Amsterdam. Ook voorziet hij aanzienlijke gevolgen voor het treinverkeer.

Het NS-personeel is vooral tegen het rijden op vaste trajecten. Dat zou leiden tot concentratieverlies. De NS heeft nieuwe roosters toegezegd, maar dat duurt de machinisten en conducteurs te lang. De werkschema’s komen voor de machinisten in april en voor de conducteurs in juni.

De rechter verbood vorige week een staking door machinistenvakbond VVMC.