economie

Opfrisbeurt voor de Houtribdijk

Door ANP - 21 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Baggerconcerns Van Oord en Boskalis gaan aan de slag met de versterking van de Houtribdijk, die ligt tussen Enkhuizen en Lelystad. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Rijkswaterstaat is van plan de order te gunnen aan een combinatie van de twee bedrijven, voor een aanneemsom van 90 miljoen euro. Het aandeel voor Van Oord daarin is volgens een persverklaring 45 miljoen euro.

Het project omvat het versterken van de Houtribdijk aan beide kanten met zand en steen over een lengte van circa 25 kilometer. Het project wordt tussen 2017 en 2020 uitgevoerd.

De Houtribdijk beschermt grote delen van Nederland tegen hoogwater. Bij een storm voorkomt de dijk dat het water tussen het Markermeer en het IJsselmeer wordt uitgewisseld. De dijk voldoet echter niet meer aan de nieuwe wettelijke veiligheidsnorm.