economie

Opvolger Tillerson benoemd bij ExxonMobil

Door ANP - 14 december 2016

IRVING (ANP/BLOOMBERG) – Het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil heeft een opvolger benoemd voor topman Rex Tillerson die door aankomend president Donald Trump is voorgedragen tot nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Het roer bij Exxon wordt vanaf 1 januari overgenomen door Darren Woods.

De 51-jarige Woods gaf sinds 2012 leiding aan de raffinagetak van de oliemaatschappij. Zijn benoeming hing al in de lucht, want begin dit jaar kreeg hij ook al andere belangrijke bestuursfuncties. Woods kwam in 1992 bij Exxon te werken als analist en wist zich op te werken binnen het bedrijf.

De 64-jarige Tillerson stond sinds 2006 aan het hoofd van Exxon, een van ’s werelds grootste olieconcerns, en werkte 41 jaar voor het bedrijf.