economie

‘Pensioenkortingen lijken van de baan’

Door ANP - 08 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Pensioenfondsen PFZW en PMT laten weten dat een pensioenkorting in 2017 door rentstijgingen van de baan lijkt. Dat zeggen bestuurders van de fondsen, die samen bijna 4 miljoen deelnemers en gepensioneerden hebben onder wie veel verpleegkundigen en automonteurs, in De Telegraaf.

Peter Borgdorff van PFZW zegt 5 procent boven de kortingsgrens van 87 procent te zitten en dat hij met een gerust hart de kerst in gaat. Collega Jan Berghuis van PMT zegt ook 4 à 5 procent boven de kritieke dekkingsgraad te zitten die bij het fonds op 91 procent ligt.

Volgens De Telegraaf gaan de vijf grootste fondsen volgend jaar niet korten. Zo zegt volgens de krant ook PME de dans te ontspringen en bpf Bouw staat er goed voor. Het ABP verhoogt de premies.