economie

Piloten willen concreet aanbod van Lufthansa

Door ANP - 01 december 2016

FRANKFURT (ANP/RTR) – De Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) wil concrete informatie hebben van Lufthansa over een nieuw salarisvoorstel. De bond heeft naar eigen zeggen nog geen formele toezeggingen ontvangen. Daarom kan het niet beslissen over het al dan niet hervatten van de onderhandelingen.

Om de stakingen een halt toe te roepen, zou Lufthansa woensdag water bij de wijn hebben gedaan. Het biedt daarbij zijn vliegers dit jaar 2,4 procent loonsverhoging, gevolgd door een verhoging met 2 procent in 2017. Daarnaast kunnen zij een eenmalige betaling tegemoetzien.

In de afgelopen week legde piloten van Lufthansa op grote schaal het werk neer. Daardoor bleven 4460 vluchten aan de grond en werden 525.000 reizigers gedupeerd.