economie

Pilotenbond weer om tafel met Lufthansa

Door ANP - 09 december 2016

FRANKFURT (ANP) – De Duitse pilotenbond Vereinigung Cockpit (VC) gaat volgende week weer om tafel met Lufthansa om een nieuw loonbod van de luchtvaartmaatschappij te bespreken. Zolang die onderhandelingen lopen zal er niet worden gestaakt, beloofde de vakbond vrijdag.

De afgelopen weken voerden de vliegers van Lufthansa op grote schaal actie. Zes stakingsdagen leidden tot overlast voor in totaal enkele honderdduizenden passagiers die hun vlucht geannuleerd zagen worden. Lufthansa schat de schade op zo’n 100 miljoen euro.

Aanleiding was een ruzie over onder meer salarissen, pensioenen en de toekomstvisie van de directie van Lufthansa. Die hamert erop dat de kosten verder omlaag moeten omdat Lufthansa anders de concurrentieslag in de Europese luchtvaart verliest. Maar de piloten vinden dat zij al te lang geen loonsverhoging hebben gehad.