economie

PostNL keldert na afwijzen bod Bpost

Door ANP - 07 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag opnieuw in het groen gesloten, geholpen door positieve berichten rond de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. In Amsterdam werd PostNL hard afgestraft voor het afwijzen van het finale overnamebod van het Belgische Bpost.

PostNL leverde 13,5 procent in. Een overname door Bpost leidt volgens het bedrijf niet tot een succesvolle combinatie. Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen. Bpost boekte in Brussel een kleine winst.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,6 procent hoger op 462,11 punten, waarmee de hoofdgraadmeter bijna het hoogste punt van dit jaar bereikte. De MidKap met daarin PostNL klom 0,2 procent tot 658,05 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 2 procent. De beurs in Milaan ging 2,1 procent vooruit.