economie

PostNL keldert op Beursplein 5

Door ANP - 07 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het aandeel PostNL was woensdag de gebeten hond op Beursplein 5. Het postbedrijf wees het finale overnamebod van zijn Belgische branchegenoot Bpost af, waarop het aandeel na de openingsbel bijna 10 procent omlaag schoot. Ook Ahold Delhaize wist de aandacht op zich gericht, met de bekendmaking van nieuwe financiële doelstellingen.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel 0,6 procent hoger op 462,18 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 655,50 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tussen de 0,7 procent en 1,1 procent.

PostNL noteerde tussentijds een min van 7,2 procent en was daarmee veruit de sterkste daler bij de middelgrote fondsen. Een overname door Bpost leidt volgens PostNL niet tot een succesvolle combinatie, zo maakte de onderneming bekend. Het besluit om niet met de Belgen in zee te gaan, is unaniem genomen door bestuur en commissarissen. Bpost won in Brussel 2 procent.

Ahold Delhaize won bij de hoofdfondsen 1,3 procent. Het supermarktconcern maakte onder meer bekend volgend jaar een aandeleninkoopprogramma te lanceren van 1 miljard euro.